/ One way ticket to Asia /

Singapore on a shoestring

Lämnade precis Singapore efter en veckas turistande. Då denna stad eller rättare sagt detta land är snäppet dyrare än övriga Sydostasien har jag försökt skriva ihop en liten budget-backpacker-lista.

1) Åk och kolla på skylinen, speciellt på kvällen. Finns ett ställe vid Marina Bay där man får fetaste viewen och där det nästan aldrig är några folk. Leta reda på Louis Vuitton butiken och gå ut på bryggan så långt du bara kan till den lilla trappan. Gå ner där, knäpp en bira och låt dig förundras typ. Dock inte efter 22:30 för då är det förbjudet att dricka alkohol in public och böterna i Singapore är inte att leka med...

2) Leta reda på byggnaden som ser ut såhär, den heter Marina Sands och är ett hotell

Åk upp till skybaren, det är gratis så länge man låtsas att man ska köpa något

Härifrån har du lätt Singapores bästa utsikt

3) Gardens by the bay är en stooor trädgård / park som ligger strax bakom Marina Sands. Jättemysig att strosa omkring i på dagen men se till att åka dit även på kvällen. Leta reda på låtsasträden på bilden och lägg dig på rygg under dem. 19:45 och 20:45 varje kväll är det en ljusshow som är helt magisk

4) Strosa runt i alla lyxiga shoppingcenter. Finns allt från Rolex till Gucci till H&M. Brukar även finnas foodcourts på köpcenterna där det är betydligt mycket billigare att äta än på restaurang.

5) Åk till Chinatown, Little India och Arab street. Alltid nice med lite kultur!

6) Ta MRTn (tuben) till Santosa. Om du är lika snål som mig så kan du gå sista biten istället för att ta expressen. När du väl är inne så kan du åka med tåget gratis, så spar du 4 dollar!

Hela santosa känns lite som en låtsasö, typ som ett sommarland som man bara satt dit. Om pengarna räcker till kan du alltid gå på universal studios men googla runt lite på rabatter först, brukar finnas en hel del.

På Santosa finns även sydligaste punkten av Asiens fastland

7) Åk till något av universiteten, jag hängde med till NTU. Inte nog med att det är fränt att se, maten där är svinbillig och du kan gymma eller simma gratis på skolans sport center (låtsas bara att du är elev)

8) Åk till Raffles hotel

...och drick Singapore Sling (eller en vatten om du inte vill spendera 31 dollar). Den uppfanns där för exakt hundra år sedan och 1988 drack min kära mor den på samma bar. Plus i kanten är att du får äta hur mycket nötter du vill och kasta skalen på golvet!

9) Lär känna en Hector och en Arjun. Bästa tipset, utan tvekan. Förutom gratis husrum så tar de med dig till alla små smultronställen som jag missat att ta upp!